perjantai 1. maaliskuuta 2013

Villasukka jatkuu...

Meno oli melkoinen ja vilske valtava.  Pallot paiskautuivat yli muurin. Osumia saatiin jos kohta hutejakin heitettiin.  Aluksi taistelu oli tasaista, mutta hivuttaen pääsi kaulaliinajoukkue niskan päälle  Pommitus oli rivakampaa, osumatarkkuus parempi.  Vastapuolella meni aika väistellessä. Kohta kipusi  kaulaliinajoukkue yli muurin.  Lähitaistelussa tanner täyttyi toisiinsa  kiertyneistä painijoista.  Kun vastustaja oli saatu selätettyä, joutui tämä pois pelistä.  Ei aikaakaan, kun sota oli sekä voitettu että hävitty.  Kaulaliina kohosi korkealle voiton merkiksi. Villasukka oli tuoksinassa kirvonnut kepin nokasta ja hautautunut lumihankeen.

Lapset hajautuivat kukin taholleen kotia kohti.  Ruoka-aika lähestyi eivätkä vanhemmat suvainneet, että  lapset saapuivat myöhässä syömään.  Jos et ollut ajoissa, jäit ilman illallista.  Kukapa sitä olisi halunnut, kun nälkä jo ilmoitteli itsestään.

Tyttö etsi aikansa sukkaa palelevia varpaitaan lämmittämään.  Kun sitä ei löytynyt, ruoka-aika lähestyi ja  nälkä vaivasi,  pinkaisi tyttö sukatta kotiin.

Niin hautautui villasukka hankeen koko talveksi ja ilmestyi ihmisten ilmoille kuralammikkoon  vasta keväällä lumien sulettua.

Siinä se lojui ja kiukutteli kurjuuttaan.  Syyttään se oli siihen joutunut.  Vaan mikäpä auttoi.  Kuka nyt kuraisesta sukasta kiinnostuisi.  Punainen hehkukaan ei enää herättänyt huomiota.  Se oli yltä päältä likaisen, harmaan kuran peitossa.

Vaan vielä eivät olleet villasukan päivät luetut.  Nainen tuli ulkoiluttaen kultaista noutajaansa.  Koira tahtoi tarpeilleen, ei suostunut tekemään niitä tielle eikä tien viereen, siisti kun oli.  Se vääntäytyi väkisin niitylle, omaan rauhaansa.   Koira huomasi sukan lätäkössä.  Tottakai se piti ottaa mukaan ja kiikuttaa kotiin muiden jo aiemmin  löydettyjen aarteiden joukkoon.  Emäntä esteli, mutta kun koira päästi kurkustaan matalan murinan merkiksi siitä, että asiasta ei neuvotella, luopui emäntä yrityksestä.

Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti